ONTMOET DE OPRICHTSTER VAN FROM LUCY WITH LOVE – LUCINDA VÉRONIQUE VAN DER ENG

BEGINJAREN

Mijn liefde voor het schrijven begon bij mij met dagboeken. Wellicht aangemoedigd door mijn moeder, begon ik zo goed als ik destijds kon dagelijks in mijn dagboek te schrijven. Hele verhalen. Vervolgens resulteerde dat in het notuleren en verzinnen van songteksten en uiteindelijk in poëzie.

FROM LUCY WITH LOVE

Uiteindelijk ben ik nu op het punt gekomen om meer met mijn passie voor schrijven te gaan doen. Ik haal meer dan voldoening uit het schrijven voor iedereen die er zelf niet de juiste woorden voor kunnen vinden. Mijn creativiteit weet ik op een of andere manier zo goed in tekst te verwerken dat ik mensen weet te boeien en inspireren.

Waar anderen de woorden niet voor kunnen vinden, weet ik na een kort gesprek met de persoon in kwestie meteen hoe ik het gesprek het beste in tekst kan overbrengen. Ik wil meer dan alleen het versturen van e-mails. Ze zeggen niet voor niets: “Wie schrijft, die blijft!”.

Zelf kom ik oorspronkelijk niet uit een gezin van ondernemers, echter staan mijn ouders bekend om hun werkethiek; hard werken en ijver. Om die reden is mij tijdens mijn opvoeding bijgebracht dat je bereid moet zijn om werk te verrichten, om daar vervolgens voor beloond te kunnen worden. Snel handelen en efficiënt te werk gaan is mij dan ook niet vreemd. De behoefte aan het ondernemerschap komt wellicht bij mijn grootouders vandaan, zij hadden na de Tweede Wereldoorlog een eigen onderneming. Bloed is dikker dan water, blijkt nu.

ENGELS
Het is van jongs af aan een taal geweest die mij intrigeerde. Ik keek veel naar de BBC, kocht Engelse magazines en heb langdurig een penvriendin in Engeland gehad.
Op school was Engels mijn favoriete vak. In mijn loopbaan heb ik het meeste plezier beleefd in de periode dat ik veel internationaal in contact stond.

Aangezien Engels daarnaast ook nog eens de op twee na meest gesproken taal in de wereld is, dacht ik vanzelfsprekend “Laat ik het dan sowieso aan mijn werk toevoegen!”.
Natuurlijk zal het een breder publiek aantrekken, echter gaat het mij met name om het plezier dat ik aan het schrijven beleef.

IDENTITEIT
Mijn werk is te herkennen aan de persoonlijke benadering. Ik streef er naar om de aandacht van mensen te kunnen winnen, terwijl iets in eerste instantie wellicht niet eens binnen de interesses van de persoon valt. Er in slagen om mensen door middel van teksten te kunnen inspireren, boeien en motiveren is voor mij de mooiste beloning. Persoonlijke benadering is voor mij de sleutel. Ik hoop mede daardoor een eigen stempel op mijn werk te drukken.